Schade melden

Hoe meld ik mijn schade?

Ben je betrokken geweest bij een ongeval? Is je laptop gestolen of heb je medische zorg gehad op reis? Of wil je iets anders regelen rondom verzekeringen? Dan is het belangrijk dat je de volgende stappen doorloopt:

Doe in geval van diefstal of inbraak altijd aangifte bij de politie.
Probeer de schade zoveel mogelijk te beperken.
Vul het juiste schadeformulier in en verzend deze naar ons.
Meld je schade aan ons via Mijn Polismap of in de app.
Bewaar altijd je aankoopbewijzen en nota's.

In het schadeformulier geef je de feitelijke situatie aan; je schrijft op wat er is gebeurd. Wij helpen je graag bij het invullen van de juiste documenten. We letten erop dat alles op de goede plek staat en sturen (waar nodig) extra informatie naar de verzekering. Daarna zorgen we dat jij de uitkering ontvangt waar je recht op hebt.

Autoschade

Heb je autoschade? Dan vul je het Europees schadeformulier in. Dit formulier kun je zowel gebruiken bij eenzijdige aanrijdingen (bijvoorbeeld met een paaltje) als bij een aanrijding met een derde. Aanrijding met een derde? Dan vul je – op de plaats van de aanrijding – allebei de voorkant van het formulier volledig in én ondertekent deze. De achterkant van het formulier vul je beiden apart van elkaar in. Dit laatste kun je eventueel ook op een later moment thuis doen.

Het is handig om dit formulier (of meerdere formulieren) in de auto te hebben liggen, zodat je er altijd een bij de hand hebt als je schade oploopt. Heb je vragen over dit formulier of kunnen we je helpen bij het invullen ervan? Neem dan gerust contact met ons op.


Algemene schade

Het algemene schadeformulier gebruik je bijvoorbeeld als er schade is ontstaan aan je woonhuis of inboedel. Je kunt dit formulier ook gebruiken wanneer je zelf aansprakelijk wordt gesteld door anderen. Omdat deze soorten schade erg van elkaar verschillen, is er niet één manier hoe je het beste kunt handelen.

Neem daarom bij algemene schade contact met ons op, wij adviseren je graag over de beste aanpak.

Reisschade

Schade of diefstal op reis? Dan is het belangrijk dat je een reisschadeformulier invult. Geef hierin bijvoorbeeld aan of je op doorreis was of al op de bestemmingsplaats en hoe de schade tot stand is gekomen. Doe bij inbraak of diefstal altijd aangifte bij de politie. Bewaar daarnaast altijd je aankoopbewijzen en nota’s.

Heb je vragen over dit formulier of kunnen we je helpen bij het invullen ervan? Neem dan gerust contact met ons op.

Annulering

Wil je een reis annuleren en heb je een annuleringsverzekering? Vul dan dit formulier in. Het is daarnaast belangrijk dat je de boekingsbevestiging meestuurt, net als de annuleringskosten-nota (die je ontvangt van je reisbureau of reisorganisatie), samen met eventuele overige bewijsstukken.

Heb je vragen over dit formulier of over de annulering van je reis? Wij helpen je graag.

Neem contact met ons op    078 - 615 16 39